+31 (0)35 695 80 90 info@valueproof.nl

ADHD en praktijk

Medice

Uitdaging

Duitse marktleider in ADHD-geneesmiddelen Medice, zocht naar inzicht in het proces van de eerstelijnszorg voor ADHD-patiënten in Nederland: wat gebeurt er vanaf het moment van voorschrijven door de huisarts tot aan het gebruik van de ADHD-medicatie door de patiënt? Aan ValueProof de opdracht om een rondetafelsessie te organiseren met huisartsen en praktijkondersteuners. De inzichten uit de sessie wil Medice gebruiken om de positionering van haar ADHD-geneesmiddelen richting huisartsen aan te scherpen.

Oplossing

ValueProof gebruikte de sessie met huisartsen en praktijkondersteuners om de huidige “patient journey” in kaart te brengen. Hierin kwam naar voren dat de meeste huisartsen gebaat zouden zijn bij best practices om patiënten zelf te kunnen helpen, in plaats van hen door te moeten verwijzen naar de tweedelijnszorg. Hierop ontwikkelde ValueProof met Medice het platform ‘ADHD en praktijk’, een platform voor en door huisartsen met succesverhalen uit de praktijk.

Resultaat

De basis voor het platform adhdenpraktijk.nl is gelegd. ValueProof hield al een aantal interviews met huisartsen om hun praktijkervaringen te delen met collega’s. Op dit moment werkt ValueProof samen met het salesteam van Medice aan de verdere mogelijkheden voor het platform. Belangrijk voor Medice is dat het platform onafhankelijk blijft.

I

Meer weten?

Wendy Böhm
Consultant